Направиха и Бербатов македонец 02.01 | 09:24

Нападателят бил известен с прозвището "Митко Македончето"

От Божидар Азманов

"Българският национал Димитър Бербатов, родом от Благоевград и познат в България като Митко "Македончето" вкара първия гол за Новата 2013 година в Премиършип."

Така започва материалът на македонското издание sitel.com.mk за вчерашния двубой между Уест Бромич Албиън и Фулъм, спечелен от "котиджърс" с 2:1.

Димитър Бербатов откри резултата за своя тим през първата част и бе един от най-добрите на "Дъ Хоутърънс", а благодарение на македонските колеги най-после и на нас ни стана ясно неговото прозвище.

Освен, че по най-наглия начин медията от западната ни съседка приписва несъществуващи прякори на седемкратния победител в анкетата Футболист на годината, очевидно е пропуснала и факта, че нападателят на Фулъм не играе за националния тим на България вече близо три години.

Съчиненията на автора обаче не спират до тук, като по-надолу в текста се споменава, че победата на Фулъм е донесъл "Александър Качаниклич, чието семейство произхожда от Македония". В действителност футболистът, който е национал на Швеция има сръбски корени.

За разлика от Бербатов и Качниклич, единственият истински македонец, замесен във вчерашния сблъсък - Горан Попов, дори не попадна в групата Уест Бромич.

Водещи

Най-четени