Нараин Картикеян отвърна на Фетел 28.03 | 14:29

"Това, че той е с по-добра кола от мен, не му дава правото да ме обижда", натърти индийският пилот на Испания Рейсинг

От Константин Симидчийски

Индийският пилот на Испания Рейсинг Нараин Картикеян отвърна на световния шампион във Формула 1 Себастиян Фетел, който го нарече" идиот" след последното Гран при на Малайзия в неделя.

Тогава контакт между Картикеян и Фетел не позволи на последния да влезе в зоната на точките, което и породи сериозен гняв от негова страна.

"Както по нормалните пътища има някои идиоти, изглежда, че и във Формула 1 се намират такива", коментира инцидента Фетел пред ВВС.

Нараин Картикеян от своя страна сподели мнение, че младият германец е разочарован най-вече от това, че не стартира по най-добрия начин новия сезон във Формула 1.

"Мисля, че той е много ядосан, защото сезонът започна трудно за него", коментира индиецът. "Да обвинява мен за инцидента е абсолютна липса на професионализъм".

"Използваните от него епитети показват Фетел в лоша светлина. Само защото той разполага с добър болид не означава, че е в правото си да нарича други пилоти идиоти", добави Картикеян.

Любопитното е, че индиецът получи подкрепата и на други пилоти от стартовата решетка. Асовете на Форс Индия Нико Хюлкенберг и Пол ди Реста споделиха мнение, че световният шампион не е бил в правото си да реагира така.

"От това, което аз успях да видя, вината не бе на Нараин. Не разбирам, защо Фетел каза всичко това", коментира сънародникът на Фетел Нико Хюлкенберг.

Водещи

Най-четени