Наслада в сърцето и сълзи в очите на Стилиян 26.05 | 19:12

Стенли благодари на всички, взели участие в днешния благотворителен мач в София

От Константин Симидчийски

Бившият капитан на България и Астън Вила Стилиян Петров благодари на всички, взели участие в днешния благотворителен мач в негова чест на националния стадион "Васил Левски" в столицата.

Стенли се включи директно от Острова в ефира на БНТ, след като не получи разрешение от докторите да присъства лично на събитието в София.

Борещият се с левкемията Стилиян призна, че видяното на "Васил Левски" е изпълнило очите му със сълзи, като му е донесло и истинска наслада.

"Искам да благодаря на всички хора, които отделиха време и средства да бъдат на стадиона и да подкрепят тази кауза. Благодаря и на тези, които взеха участие и в мача. Съжалявам, че не можех да присъствам, тъй като нямах разрешение от докторите да пътувам. Това, което видях, изпълни сърцето ми с невероятна наслада и предизвика сълзи в очите ми", заяви Стенли в ефира на БНТ.

"Децата, които са болни от тази болест, трябва да вярват. Да минеш през нещо такова е истински ад. Аз минах през много трудности, не мога да си представя децата през какво минават. Надявам се, че с моята фондация ще дам шанс на хората, които са болни, да не пътуват в чужбина за трансплантации, а да останат да се лекуват в България при своите близки, което е много важно", добави той.

Бившият национал на България обеща, че ще направи всичко по силите си, за да могат и хората у нас да се лекуват от коварното заболяване.

"Това, което видях днес - колко хора дойдоха, ми дава надежда. Моето лечение бе на час и половина път от дома ми и ми беше много тежко, че не съм близо до семейството и децата си. При една такава диагноза трябва да се реагира много бързо. Ще се опитам да направя разликата и да осигурим това лечение да може да се осъществя в България. Защото в много случаи битката се губи, тъй като не се реагира бързо - търсят се варианти в чужбина за лечение, събират се нужните парични средства. А трябва да се реагира бързо".

Стенли се върна и към решението си да сложи край на кариерата си, което обяви съвсем наскоро.

"Решението да сложа край на кариерата ми бе много трудно за мен. След първите три месеца се надявах да се върна към футбола, но докторите ми казаха, че няма как да се случи. Приех това по-тежко, отколкото момента, когато ми казаха каква е диагнозата ми. Всеки ден обаче се събуждам с усмивка на лицето, че съм близко до жена ми и децата. Астън Вила ми предложи да остана в клуба и се надявам да помогна".

В заключение Стилиян Петров разкри, че нападателят на Фулъм Димитър Бербатов, който взе участие в днешното шоу на "Васил Левски", не е пропускал да му се обажда или да го навестява в болницата, докато лечението му е било в ход.

Водещи

Най-четени