Настроението се завърна в лагера на Реал Мадрид 19.09 | 09:32

Роналдо и Моуриньо не скриха радостта си след драматичната победа над Сити

От Краси Киров

Настроението в лагера на Реал Мадрид се завърна след драматичната победа снощи над тима на Манчестър Сити с 3:2. Гостите от Англия откриха резултата чак в 68-та минута чрез Джеко, за да може малко след това Марсело да изравни.

Пет минути преди края на мача Коларов даде нов аванс на своя тим и се очертаваше пореден кошмар за Реал Мадрид този сезон. Все пак в последните пет минути Бензема изравни, а Роналдо отбеляза за 3:2 и изрази много силно радостта си, с което показа, че вече не е тъжен.

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо бе много щастлив от обрата на неговия тим.

"Много се радвам, защото ДНК-то на Реал Мадрид се завърна," заяви Моуриньо.

"Реал може да губи мачове, играчите ми могат да губят мачове, но ние всички можем да печелим и мачове като този," добави Специалния.

"Дори и да бяхме загубили аз щях да съм горд. Не трябва да губим по начина, по който го сторихме със Хетафе и Севиля. Не се радвам само за трите точки. Нашето ДНК се завърна."

След като бе недоволен от представянето на своите играчи в Ла Лига, този път Моуриньо не спести похвалите си.

"Те ми доказаха, че ако искат да играят, могат да го направят. Ако те искат да бъдат топ професионалисти, ако искат да уважават историята на Реал Мадрид, то те ще трябва да се постараят във всеки мач - не само срещу Сити или Барселона.

"Ако бях треньор на малък отбор, тогава можех да си позволя няколко загуби. Сега обаче съм в Реал Мадрид и това не мога да го приема. Много съм щастлив от отношението на играчите в целия мач. Това е футбола и ние заслужавахме победата," каза още Моуриньо.

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо остави настрана обзелата го "тъга", за да се зарадва изцяло на победата над Манчестър Сити в Шампионската лига.

"Това беше един много добър мач, за тези, които са го гледали," заяви Роналдо.

"Играхме много добре. Създадохме много положения през първата част, но ги пропуснахме. През втората част и Манчестър Сити заигра още по-добре и стана изключителен мач. Вярвахме в победата. Знаехме, че можем да направим такова нещо."

Португалецът бе попитан и за радостта си след гола след като наскоро обяви, че е тъжен.

"Аз се радвам на гола, когато трябва да се радвам. Този мач е много важен и ние сме в голяма битка," каза още Роналдо.

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини вярва, че неговия тим е загубил от Реал Мадрид заради много дълбоката си защитна линия в последните минути на срещата.

"Много сме разочаровани, защото когато водиш с 2:1 пет минути преди края на мача, тогава си мислиш, че е невъзможно да загубиш. Това е футбола," заяви Манчини пред Sky Sports.

"Не загубихме концентрация в последните минути. Просто се прибрахме прекалено навътре в нашата половина, където посрещахме противника. Това е единствената ни грешка в този мач. Това позволи повече пространство за играчите на Раел Мадрид. Сега сме разочаровани, но мисля, че тази загуба ще ни направи по-силни в бъдеше."

47-годишният специалист вярва, че неговият тим е страдал и от принудителните смени, заради  контузиите по време на мача на Насри и Майкон.

"Мисля, че нямахме късмет в това отношение, защото Насри и Майкон имаха проблеми и трябваше да бъдат заменени. Затова не успях да пусна Агуеро в игра," добави Манчини.

Най-четени