Настъпи часът Ливърпул да сложи точка на 30-годишното чакане 13.08 | 16:10

От iNews.bg

Специалисти, треньори на различни клубове, анализатори и фенове са на мнение, че най-после дългото чакане за домашен триумф на Ливърпул може да приключи. Всички те смятат, че грандът от града на Бийтълс най-сетне е сред топ фаворитите във Висшата лига. Селекцията на Юрген Клоп бе впечатляваща, а босовете на мърсисайдци изпълниха почти всички негови желания. Осигуриха му услугите на звезди от световен ранг, които със сигурност имат сили да преследват титлата. 

Не е никак случайно изказването на мендиджъра на кръвния враг Манчестър Юнайтед - Жозе Моуриньо. Наскоро Специалния обяви публично, че Ливърпул е задължен да спечели първенството, защото разполага с всичко нужно за тази цел. Любителите на залозите могат да ползват bet365 бонус код, ако решат да се включат в надпреварата.

Една от големите легенди на Ливърпул - Йън Ръш даде сериозен стимул за мърсисайдци да гонят мечтаното от 3 декади постижение.  "Футболистите ще бъдат легенди, а мениджърът - Бог, ако Ливърпул спечели титлата", заяви Ръш. И добави:

"През тима се изредиха много звезди, които така и не успяха да спечелят титлата. Стийв Макманаман, Роби Фаулър, Стивън Джерард и Джейми Карагър попадат в тази категория. Момчетата от настоящия състав трябва да знаят добре, че ако спечелят трофея, ще станат моментално легенди. А мениджърът ще бъде със статут на Бог. Мина толкова много време от последната титла. Дори аз играх в този отбор, който стана шампион с Кени Далглиш през 1990-а. Ако тогава някой ми беше казал, че Ливърпул няма да спечели титла в следващите 30 години, щях да помисля, че се шегува. Онази титла ни беше 18-а, а тогава Манчестър Юнайтед имаше седем. Изпревариха ни и вече имат 20, което е трудно за преглъщане, но това е реалността".

Очакванията, че "червените" вече са симбиоза между ударна мощ, добра средна линия и безкомпромисна защита се потвърдиха в първия кръг вчера. Ливърпул посрещна коравия отбор на Уест Хем, който традиционно е неудобен съперник. Това обаче изобщо не притесни Мохамед Салах и компания.

Селекцията на Юрген Клоп демонстрира защо е сред основните фаворити за титлата, след като спечели домакинството си срещу лондончани с разгромното 4:0. Мърсисайдци нямаха никакви проблеми с непредсказуемия си опонент от Лондон, матирайки го чрез най-силното си оръжие - скоростните си атаки. Над всички бяха лидерите на тима Садио Мане и Мохамед Салах. Силен официален дебют направи и новото попълнение Наби Кейта, a през втората част влезе друго ново попълнение - Джердан Шакири.

Ливърпул реализира първия си гол за сезона още в 19-ата минута, когато Андрю Робъртсън отправи прострелен пас в полето на "чуковете". Мохамед Салах бе на една линия с отбраната на Уест Хям и отблизо не остави никакъв шанс на Лукаш Фабиански. Тромавите защитници на опонента паднаха в жертва и малко преди почивката, когато светкавична комбинация на "червените", накара хората на Мануел Пелегрини да забравят за Садио Мане, който от няколко метра материализира отличен пас на Джеймс Милнър.

Втората част бе подновена с трети гол за Ливърпул. Той отново беше дело на Мане, но този път не трябваше да бъде зачитан, тъй като сенегалският национал бе в положението на засада при асистенцията Роберто Фирмино.Точка на головото шоу сложи резервата Дани Стъридж. Нападателят се оказа на точното място след центриране от корнер и на втора греда майсторски отклони в мрежата на Фабиански.

В следващия кръг на Ливърпул предстои гостуване на друг лондонски тим - Кристъл Палас.При всички положения Ливърпул ще бъде фаворит срещу Палас.

Водещи

Най-четени