Националите с последен тест преди двубоя с Италия 14.08 | 09:17

България гостува на Македония тази вечер от 21:45 часа

От Краси Киров

Националният отбор на България излиза днес в приятелска среща срещу тима на Македония.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг на стадион "Филип II" в Скопие, Македония.

Възпитаниците на Любослав Пенев имат много тежка задача до края на двубоите от световните квалификации.

"Лъвовете" стартираха великолепно кампаниятa и от 6 мача имат 2 победи и 4 равенства, което им отрежда второ място с актив от 10 точки. Лидер е отбора на Италия (14 точки). Именно срещу "скуадра адзура" е първия ни двубой от последната фаза на квалификациите.

България гостува на Италия в Палермо на 6 септември, а четири дена по-късно имаме визита на Малта. До края на квалификациите ще играем с Армения (11 октомври) и Чехия (15 октомври).

Най-сериозен съперник на България за второто място в група B се очертава тима на Чехия, който има 9 точки.

Затова контролата с Македония днес ще бъде много важна за обиграване и работа по детайлите за всички национали.

Повечето ни национали започнаха своите първенства, но има и такива, които още не са стартирали и нямат официални мачове.

България е играла пет мача в историята с отбора на Македония, като всичките са контроли. "Трикольорите" имат само 1 загуба и 3 победи, а 1 мач е завършил наравно.

Треньорът Любослав Пенев заяви, че ще използва контролата с Македония да избистри някои неща в играта на отбора. Също така Ел Голеадор призна, че не очаква футболистите да бъдат във форма заради старта на първенствата, но се надява на следващия лагер всеки да е намерил своята форма.

Има шанс Любо Пенев да даде възможност на някой от новобранците да дебютира за националния отбор, но по-скоро те ще се появят като резерви.

Младата ни звезда Георги Миланов ще играе най-много 45 минути по препоръка на неговия клуб ЦСКА (Москва), но така или иначе талантът ще пропусне двубоя с Италия заради наказание. Затова е по-вероятно Пенев да търси различни схеми в отсъствието на Миланов.

Капитанът на Македония Горан Пандев пък е най-голямата заплаха за вратата на Ники Михайлов.

Водещи

Най-четени