Националните по волейбол ще играят две контроли срещу Сърбия 29.04 | 15:55

Българските национали се подготвят усилено за участието си в Световната лига

От Краси Киров

Националният отбор на България (мъже) ще отпътува за първите си две контролни срещи с отбора на Сърбия на 12 май 2011 г., четвъртък, от летище София в 13:30 часа, съобщиха от БФ Волейбол.

Контролните мачове със Сърбия са на 13 и 14 май, като първата ще се играе в град Пожаревец, а втората в Белград. Националите се завръщат във Варна на 15 май и ще се готвят за контролите с Куба, които предстоят да се потвърдят официално за 20 и 21 май.

Междувременно стана ясно, че Мирослав Градинаров и Тодор Скримов ще се присъединят към лагера на националите в понеделник, 2 май.

Националите, които не са ангажирани с клубните си отбори тренират всеки ден от 9:00 ч. До 12:00 ч. и от 16:00 ч. До 21:00 ч. в Спортна зала Варна.

"В никакъв случай тези часове не са много, като се има предвид броят на състезателите", заяви Георги Събчев, мениджър на тима и допълни, че по преценка на треньора те ще тренират на групи.

Също така стана ясно, че младежкият национален отбор на България ще има две важни контроли преди предстоящите световни квалификации.

От 11 до 13 май 2011 г. у нас за генерални проверки пристигат момчетата на Испания, с които ще изиграем 3 срещи в зала "Христо Ботев". Ден след третия мач срещу испанците, българите ще посрещнат връстниците си от Русия, с които ще имат срещи на 14 и 15 май.

"Тези две контроли са много важни и точно на време. Това са два отбора с различен стил на игра и ще ни бъдат полезни като съперници", заяви старши треньорът на България Николай Желязков и допълни, че се надява в залата да има публика, която да създаде подходяща атмосфера.

Водещи

Най-четени