Не ни се занимава вече с ЦСКА, призна Димитър Борисов 10.06 | 13:46

Борисов сподели, че той и Иво Иванов са потърсили Гриша Ганчев за преговорите, като според него най-добрият вариант за ЦСКА е да се слее с Литекс

От Мариян Найденов

Единият от собствениците на ЦСКА - Димитър Борисов, заяви в прав текст, че на него и съдружника му в "Титан" Иво Иванов вече не им се занимава с "червения" клуб и те се надяват сделката с Гриша Ганчев да се осъществи, за да могат да се оттеглят от управлението на отбора.

Според Борисов босът на Литекс има повече опит в управлението на футболни клубове и той с радост ще му отстъпи поста си. Димитър Борисов разкри, че той и Иво Иванов са потърсили Гриша Ганчев за преговорите, като според него най-добрият вариант за ЦСКА е да се слее с Литекс.

Борисов коментира още завръщането на Христо Стоичков в ЦСКА, възможните сценарии за бъдещето на клуба, а накрая се обърна към "червените" фенове, заявявайки, че ако те искат силен ЦСКА, то трябва да се надяват Гриша Ганчев да влезе на "Армията".

"Най-добрият вариант е да прехвърлим историята и марката на ЦСКА на Литекс. Това означава, че ловешкият клуб ще бъде преобразуван на ЦСКА. С други думи, ЦСКА ще се слее с Литекс. Има и вариант за изчистване от наша страна на дълговете и влизане на господин Ганчев на чисто", заяви Димитър Борисов пред БНТ.

"Положението в ЦСКА е трудно. Имаме доста задължения и няма да можем да даваме такива пари, каквито давахме досега. Може да играем с млади състезатели и да продадем звездите. Изключвам варианта да започнем от окръжните групи, т.е. няма да има фалиране", успокои феновете босът на "армейците".

"Вече не е въпрос на отстъпване. Каквото иска г-н Ганчев, ние сме го приели. Аз обаче смятам да се оттегля. Той има повече опит от нас с Иво Иванов и аз искам да е водеща фигура в клуба. Ние го потърсихме за преговори", разкри Борисов.

"Освен завръщането на "Армията" на една легенда - какво друго да е Стоичков. Няма пакетно придвижване, не вървят заедно Стоичков и Ганчев. Не ни се занимава вече с ЦСКА. Отдавна искахме да продадем някаква част, 100% или каквото и да е. Дълговете ни са 4-5 млн. лева, идват обаче още 7-8 млн. лева, въпреки че сме погасили около 30 млн. лева", сподели още собственикът на "червените".

"С Гриша Ганчев имахме разговори още през януари феновете на ЦСКА да се надяват той да влезе в клуба, за да има силен отбор", завърши Димитър Борисов.

Водещи

Най-четени