Не откриха виновен за инцидента с Михаел Шумахер 17.02 | 13:45

Няма доказателства за външна намеса

От Мариян Найденов

Приключи разследването за причините, довели до инцидента с германската спортна икона Михаел Шумахер, което бе подето от френската прокуратура веднага след случилото се на 29 декември миналата година, когато Шуми за малко не изгуби живота си, падайки при каране на ски във френския зимен курорт Мерибел.

Заключенията на следователи, които са работили по случая са, че няма външна намеса при инцидента и не са установени никакви нарушения от страна на ски курорта Мерибел.

"Разследването на причините и последиците от ски инцидента с Михаел Шумахер на 29 декември приключи на 12 февруари. Никой не е намерен за виновен по случая.

Няма доказателства за нарушения на безопасността. Инцидентът се е случил в неохраняема зона, извън пистите", заяви прокурор Патрик Куинси в специално изявление, като добави, че маркировката и означенията в ски курорта Мерибел "отговарят на френските закони".

В заключението на следователите се казва още, че камъкът, причинил падането на Шуми и този, на който той е ударил главата си, отстоят, съответно на 10.4 и 4.5 метра от охраняемите склонове в Мерибел.

Адвокатите на Михаел искаха по 3 години затвор за управителите на ски центъра с мотива, че не са маркирали правилно опасностите, които дебнат скиорите извън пистите.

От 29 декември насам, Шумахер, който навърши 45 години на 3 януари тази година, е настанен в Университетската болница в Гренобъл. Той претърпя две животоспасяващи операции, като бе поддържан в  изкуствена кома, за да се предотвратят по-големи увреждания на мозъка му.

На 30 януари мениджърът на германеца - Сабине Кем съобщи, че лекарите започват процедура по извеждането на Шуми от комата.

Последната официална информация за състоянието на Шумахер бе изнесена от Кем през миналата седмица, когато тя заяви, че процесът по събуждането на 45-годишната спортна икона продължава, като подчерта, че това може да продължи доста дълго време. Кем за пореден път подчерта, че семейството на Шумахер има пълно доверие в професионализма на докторите в Гренобъл.

В същото време спекулациите и слуховете за състоянието на Шумахер не са спирали, като миналата седмица най-тиражираният вестник в Германия - "Билд" разтръби, че Михаел е развил пневмония, която застрашава процеса по извеждането му от кома, но тази информация бе категорично отречена от Сабине Кем веднага след като се появи.

Водещи

Най-четени