Неделев: Трябва ми още време за адаптация в Майнц 10.01 | 16:14

Kicker отдели специално внимание на българския национал

От Божидар Азманов

Германско списание Kicker посвети обширен материал на новото попълнение на Майнц 05 Тодор Неделев.

Националът се присъедини към новия си тим на 1 януари, след като подписа контракт още в края на лятото, но му бе дадено време за адаптация.

За Kicker Неделев сподели първите си впечатления от досега с немския футбол. В момента той се готви с Майнц за подновяването на кампанията в Бундеслигата и вече взе участие в две контроли.

Тъй като Тошко все още трудно се оправя с немския в помощ за разговора с репортера на изданието му се притече капитанът на Майнц - македонецът Николче Новевски.

В материала Неделев признава, че се чувства добре, но му е нужно още време за адаптация. Той говори и за разликата между българския и германския футбол. Той е категоричен, че ще наблегне на физическата си подготовка, за да се представи на добро ниво в Бундеслигата.

"Необходимо ми е време, за да свикна, но се чувствам добре и новите ми съотборници ме посрещнаха отлично", разкрива бившият футболист на Ботев (Пловдив).

"Разликата между българското първенство и Бундеслигата е много голяма. От професионализма през разбирането на играта до скоростта и тактическите указания на треньора", признава Неделев.

"Трябва да подобря физиката си, за да играя в Бундеслигата и да помогна на тима", смята той и добавя, че след тежките тренировки вече има болки в адукторите.

Основна цел пред Неделев ще бъде и бързото навлизане в немския език. Още в Пловдив той е наблегнал на уроците, но все още му е трудно да разбира по-сложните наставления на треньора на Майнц Томас Тухел.

"Три месеца по три пъти в седмицата учих немски. Разбирам наставленията по време на тренировка, но когато треньора започне да разяснява нещата тактически не го разбирам", споделя Неделв.

За целта към него постоянно е прикрепен Новевски, който помага в превода, а родният талант иска до лятото свободно да комуникира със своите съотборници.

"Надявам се до месец два да бъда опция за треньора Тухел", добавя още Тодор Неделев.

Водещи

Най-четени