Неймар вдъхнови Бразилия за победа над Аржентина 20.09 | 10:37

"Кариоките" се наложиха с 2:1 в първия мач за трофея "Суперкласико на Америките"

От Мариян Найденов

Новата звезда на бразилския футбол Неймар донесе победата на Бразилия над кръвния враг Аржентина с 2:1 в контролна среща, играна в бразилския град Гояния. Талантът се разписа от дузпа в добавеното време на мача.

Така "Селесао" взе минимална преднина за учредения през 2011 г. трофей "Суперкласико на Америките", на името на д-р Николас Леос, който се явява наследник на "Копа Рока", преди реванша в Аржентина. Първото издание на надпреварата бе спечелено от Бразилия.

Домакините започнаха двубоя по-активно, но аржентинците първи откриха резултата след 19 минути игра, когато многоходова комбинация на "гаучосите" бе завършена с воле от Хуан Мануел Мартинес за 0:1.

Радостта на гостите обаче не трая дългo, защото само 6 минути по-късно (25') Паулиньо възстанови равенството, засичайки с глава чудесно центриране на Неймар от пряк свободен удар.

Аржентина заложи на защитна тактика в големи периоди от мача и на бразилците им беше трудно да притесняват вратаря Оскар Устари.

Все пак домакините успяха да стигнат до победата в самия край на срещата, след като защитникът Леандро Десабато игра с ръка в наказателното поле и съдията свири дузпа. Зад топката застана Неймар и не сгреши, отбелязвайки победното попадение в 3-ата минута на добавеното време.

Срещата реванш е на 3 октомври в аржентинския град Ресистенсия.

Водещи

Най-четени