Нелепи грешки лишиха България от победа срещу Германия 01.07 | 21:02

"Лъвовете" допуснаха поражение с 2:3 в днешния сблъсък с Бундестима в "Арена Армеец"

От Константин Симидчийски

България допусна изключително нелепа загуба от коравия тим на Германия с 2:3 (16:25, 26:24, 23:25, 27:25, 15:17) в последен двубой от група D на Световната лига по волейбол.

Сблъсъкът бе генерална репетиция на двата тима за първия мач от Група А на финалите на Световната лига в сряда (4 юли), който ще се играе от 20:45 часа отново в "Арена Армеец".

В срещата без значение двете селекции направиха чудесен мач за радост на 5000 души в зала "Арена Армеец", но българските волейболисти допуснаха изключително много грешки, които не им позволиха не само да спечелят двубоя, а и да го направят категорично.

България водеше преди края на третия и петия гейм, но слабо разпределяне от страна на Георги Братоев, както и неточности в посрещането провалиха българския тим срещу Германия.

Селекционерът на гостите Витал Хайнен пък постоянно въртеше своя състав, което допълнително обърка българите във важните моменти.

За България отново над всички беше Цветан Соколов, който реализира 25 точки (2 аса, 2 блока). Останалите нападатели в българския състав обаче разочароваха, като Алексиев на моменти беше неузнаваем, въпреки че завърши с 13 точки. Валентин Братоев и Виктор Йосифов пък добавиха по 8 точки.

За немците цели четирима състезатели преминаха границата от 10 точки. С 20 завърши капитанът им Бьорн Андрае, а 19 добави Фром. Бьоме и Дюнес завършиха съответно с 11 и 13, а Дюнес беше с решаваща роля в обрата по време на тайбрека - от 12:9 до 12:14 за Германия.

Водещи

Най-четени