Неманя Видич ще отсъства от игра още два месеца 25.09 | 19:14

Капитанът на Манчестър Юнайтед претърпя нова операция на коляното

От Константин Симидчийски

Лошият късмет, който съпътства Манчестър Юнайтед относно контузиите на ключови състезатели, няма край.

Капитанът на отбора Неманя Видич пропусна победата на своя тим срещу Ливърпул с 2:1 на "Анфлийлд", като след срещата Сър Алекс Фъргюсън заяви, че това е само предпазна мярка, тъй като сърбинът изпитал леко умора в оперираното през декември миналата година коляно.

Сега обаче от клубът обявиха, че Видич вече се е подложил на нова операция на дясното коляно, като по този начин ще изпусне мачовете на своя тим срещу Челси и Арсенал - преки конкуренти за титлата през новия сезон.

"Неманя Видич претърпя операция на менискус на дясното коляно", гласи изявление, пуснато в официалния сайт на отбора.

"Сър Алекс, за всеки случай, остави Видич да почива през миналия уикенд, след като той се оплака от напрежение в коляното. Следващите медицински прегледи обаче показаха, че той има нов проблем.

"Централният защитник беше опериран и ще бъде извън игра в следващите осем седмици", пише още в официалното становище на клуба.

Неманя Видич претърпя изключително тежка контузия, като скъса връзки на дясното си коляно през декември миналата година в мача от Шампионска лига срещу Базел. Той се завърна в игра едва в началото на този сезон, като физическото му състояние изглеждаше доста добро, но явно проблемите с коляното на Видич все още не са решени.

По този начин положението при "червените дяволи" в защитен план стават все повече и повече. В началото на сезона Карик бе поставен до сърбина в центъра на защитата, заради контузиите на Фърдинанд, Еванс, Смолинг и Джоунс.

Добрата новина за Сър Алекс е, че Фърдинанд и Еванс са вече здрави, като двамата играха срещу Ливърпул като централна двойка бранители.

Видич със сигурност изпуска тежка серия от мачове за Юнайтед, тъй като до 20-и ноември "червените дяволи" играят с Тотнъм и Арсенал у дома, както и с Нюкасъл, Челси и Галатасарай навън.

Водещи

Най-четени