Немислимо шоу и счупени рекорди в Мача на звездите в НБА 17.02 | 10:05

Светът спря да мисли за Сочи и се наслади на най-резултатния мач в историята

От Иво Вецев

Звездният уикенд в НБА си отиде толкова бързо, колкото и дойде, но ще бъде запомнен с умопомрачителното шоу, което спретнаха най-големите звезди в баскетбола в днешно време.

В голямото събитие рано тази сутрин - Мача на звездите, Изтока изтръгна невероятна победа със 163:155 над Запада, въпреки че Кевин Дюрант и компания почти си бяха осигурили победата, влизайки в заключителните минути с аванс от 15 точки.

Безпрецедентната победа, която превърна двубоя в Ню Орлиънс в най-резултатния мач в историята на звездния уикенд, дойде благодарение най-вече на Кайри Ървинг. Нисичкият гард изригна в последната част с 15 точки и 4 асистенции, с което донесе победата на своите.

Освен това той завоюва и трофея за най-полезен играч, записвайки 31 точки, 14 асистенции и стрелба 14/17. Кармело Антъни също беше на върха на своята игра, като записа 30 точки, вкарвайки цели 8 тройки - нов рекорд в Мача на звездите.

Звездите на Оклахома Сити Тъндър и Лос Анджелис Клипърс - Кевин Дюрант и Блейк Грифин, записаха по 38 точки, остававайки на 4 зад Уилт Чембърлейн - най-резултатният баскетболист в един двубой.

ЛеБрон Джеймс нямаше ден в стрелбата, но все пак се отчете с 22 точки, 7 борби и 7 асистенции, играейки на поста "център".

Още много рекорди бяха счупени с двубоя снощи. Фактите от Мача на звездите, снимки и видеа може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени