Неузнаваем Лудогорец отнесе четири гола от Базел 04.11 | 21:08

"Орлите" с най-слабия си мач в Шампионска лига

От iNews

Лудогорец записа най-тежкото си поражение в Шампионска лига, след като бе напълно надигран и разгромен от Базел с 4:0 на стадион "Санкт Якоб Парк". 

За разлика от предишните три двубоя в Лигата на богатите, този път Лудогорец бе надигран тотално и домакините от "Санкт Якоб Парк" съвсем заслужено се поздравиха с изразителен успех, макар последният им гол да не бе редовен заради игра с ръка на автора Марек Сухи.

Лудогорец остава с 3 точки в Група В, колкото има и Ливърпул, който отстъпи само с 0:1 на Реал Мадрид в другия мач от групата. За съжаление, головата разлика на Лудогорец вече е 3:8, докато на "мърсисайдци" е 2:6, а и те имат предимство в директните двубои и засега заемат третото място.

Реал Мадрид е убедителен лидер с 12 точки, докато Базел окупира еднолично втората позиция с 6 пункта и предимство в директните сблъсъци с Лудогорец и Ливърпул.

Фабиан Фрай в 33-ата минута с великолепен пас от дълбочина предизвика разцепване в защитата на Лудогорец, при което Георги Терзиев закъсня с реакцията си и бе изпреварен от Емболо при борбата за първа топка. Мощният физически африкански нападател успя да си освободи позиция за стрелба с овладяването и макар с анемичен изстрел, прати топката в мрежата зад гърба на Стоянов - 1:0.

В 42-ата минута втори прехвърлящ пас от дълбочина на Фрай матира централните защитници на Лудогорец, които не бяха сигурни дали трябва да пазят Гонсалес и Емболо или да се стремят да правят изкуствена засада. Парагваецът се откъсна от закъснялия Терзиев и хладнокръвно простреля Стоянов за 2:0.

В 56-ата минута Браян Ангуло не можа нито да остави в засада Емболо, нито да го покрие да не получи топката на десния фланг. Камерунецът направи крачка и центрира успоредно на голлинията, където непокритият Гаши от упор разстреля вратаря за 3:0.

В 65-ата минута след изпълнение на ъглов удар бранителите на Лудогорец отново не реагираха по най-добрия начин и позволиха на Шер да свали топката за Суки. Кълбото стигна до него след рикошет и той си помогна с ръка, за да го овладее, преди от непосредствена близост да реализира четвъртото попадение.

Подробности, снимки и видео от Базел - Лудогорец вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени