Неучастие на ЦСКА в А група може да излезе солено 02.07 | 12:33

2,66 милиона лева е неустойката, която ще получи ТВ7 за неизлъчените мачове на "червените"

От Божидар Азманов

Казусът около участието на ЦСКА в А група придобива нов нюанс, що се отнася до телевизионните права на футболния ни шампионат.

Именно те са един от най-солидните аргументи в полза на стартиралия вече проект "ЦСКА 1923". Става въпрос за това, че в програмата на ТВ7 всички 38 мача на "червените" са заложени за излъчване.

Според договора за телевизионните права за всеки провален и неизлъчен двубой неустойката е 70 000 лева. Това автоматически означава, че клубовете ще трябва да се лишат от солидната сума от 2,66 милиона лева приходи.

Засега от БФС са по-скоро негативно настроени за идеята новото дружество, което в края на миналата седмица бе учредено от част от легендите на "червения" клуб, да вземе лиценза на Нефтохимик и друг тим и да участва в елита, без да изплаща задълженията на старото дружество. Не са обаче малко и гласовете в подкрепа на проекта.

Ако Нефтохимик изчезне от А група, парите за клубовете също ще намалеят, тъй като отборите от елита ще станат 15 и всеки кръг един тим ще почива, тоест ще се играе един мач по-малко.

Все пак неустойката, която ще се върне при ТВ7, няма да е толкова голяма както тази за ЦСКА, тъй като по всяка вероятност не всички мачове на бургазлии ще намерят място в ефира на телевизията.

Припомняме, че феновете на ЦСКА са в остър конфликт с Българския футболен съюз, който смятат за основен виновник за случващото се с любимия им клуб.

В събота те потрошиха сградата на футболната централа на улица "Иван Асен" в столицата, а днес са на протест пред Софийския районен съд в подкрепа на арестуваните за погрома.

Водещи

Най-четени