Нийл Робъртсън: Разгледах София, по-добре е от миналата година 07.06 | 20:09

Гръмотевицата от Австралия определено бе любимецът на феновете в днешния ден

От Даниел Любомиров

Световният шампион за 2010-та година Нийл Робъртсън спечели с 4:2 срещу Кърт Мафлин (елиминирал в първия си мач днес българина Красимир Камешев) и успя да се класира за фазата на 1/16 финалите в PTC Victoria Bulgaria Open.

След края на великолепния мач, в който Робъртсън закова брейк от 131 точки, той отдели доста минути, за да подпише плакати на многобройните негови фенове в зала "Универсиада".

Определено в днешния ден Гръмотевицата от Австралия се радваше на най-голямо внимание от страна на феновете, което беше една от причините той да оцени високо обстановката в София.

Вижте как отговори Нийл Робъртсън на въпросите на Sporta.bg

Мислите ли, че това беше най-добрият мач в турнира до момента?

Определено да. Това беше отличен мач, с Кърт играхме няколко пъти през послендите два сезона. Правим много качествени мачове и този също беше фантастичен - добри серии, малко грешки. Много добър мач.

Той винаги бележи много точки, но и аз правя добри серии. Неговите сейфти удари обаче не са толкова добри.

Мислите ли, че това наклони везните във ваша полза?

Вероятно да. Той направи няколко грешки, след които аз направих силни брейкове. Той наистина направи грешки, но аз трябваше да играя много, много добре, за да го победя, така че съм доволен.

Как оценявате играта си през тази година в София?

Много съм доволен от представянето си тази сутрин. Малко бях уморен, но трябваше да играя силно срещу Кърт, така че съм доволен.

Направихте най-високия брейк до момента в турнира - 131. Мислите ли, че това е най-голямото ви предимство, с което може да печелите в този турнир?

Да. Винаги трябва да бележиш много точки, ако искаш да печелиш турнир, и този не прави изключение. Тук има много топ играчи, а и Рони О'Съливан е тук, така че надпреварата ще бъде много, много силна и публиката трябва да бъде доволна. Надявам се да съм голяма част от този турнир и да играя и в неделя.

Има ли значение за вас кой е следващият ви съперник?

Не, няма значение с кого играя, стига да печеля. Концентрирам се върху играта си и играя по начина, по който мисля, че е правилно. Радвам се, че съм част от турнира, а публиката е прекрасна.

Радвате се на голямо внимание от феновете.

Да, да, дадох около 100 автографа (смее се). Наистина е хубаво да се чувстваш подкрепян.

Бяхте един от първите, които потвърдиха участието си и през тази година в турнира. Беше ли лесно това решение?

Да, разбира се. Прекарах чудесно миналата година, дори стигнах до полуфиналите. Играхме хубав мач с Джон Хигинс. Хотелът е чудесен, хората са много дружелюбни и това е едно страхотно място. Ако се класирам за неделя, ще имам почивка в събота и това ще ми позволи да разгледам повече този град.

Казва ли сте, че най-вабжното в тези турнири е да се стигне до финалната фаза в неделя?

Да, така е, защото после можеш да дадеш всичко от себе си в късния етап и имаш реален шанс да стигнеш до победата и да се представиш добре.

Миналата година турнира беше през ноември и се проведе в друга зала. Доволни ли сте от новите условия?

Много по-топло е сега (смее се). Залата е отлична, температурата вътре не е толкова топло. В началото климатиците не бяха заработили добре и беше малко топло, но това се оправи много бързо.

Има ли значение, че турнирът се играе през лятото?

Не, стига да не е топло в залата, всичко е наред. Мисля, че всичко тук е чудесно. Времето е хубаво, а освен това в града има много исторически сгради, които видяхме, докато идвахме насам. Играчите могат да разгледат повече от всеки град, когато е хубаво времето, а не когато е дъждовно и мрачно. Така всички, включително и аз, можем да излезем и да разгледаме всичко.

Значи ли това, че сегашната обстановка е по-добра от миналогодишната?

Мисля, че сега условията са много по-добри от миналата година. Публиката може да види всеки мач без да се мести, а миналата година имаше няколко помещения и това, че феновете могат да гледат едновременно няколко мача е чудесно.

Даниел Любомиров, Sporta.bg

Водещи

Най-четени