Ники Михайлов: От дете мечтая да играя в Серия А, това е моето място 21.08 | 15:14

Българският национал не се притеснява нито от конкуренцията, нито от напрежението преди началото на сезона срещу Милан

От Даниел Любомиров

Българският национал Николай Михайлов даде обширна пресконференция преди началото на сезона в Серия А и обясни мотивите си да подпише с Верона и да разкаже на италианските журналисти повече за миналото си.

Михайлов не се притеснява от силната конкуренция на вратарския пост, където освен него, титулярно място ще искат бразилците Николас и Рафаел.

Ники обясни защо е избрал Серия А, а не е подписал с отбори от елитните шампионати на Англия, Испания и Турция. Също така българският страж разказа за футболния си път и заяви, че не се притеснява да участва в напрегнати мачове.

В първия кръг Верона приема Милан от 19:00 часа в събота, 24-ти август.

Видео от интервюто на Ники Михайлов пред клубния канал на Верона можете да видите в Sporta.bg

"Тук съм от около седмица след лагера с националния отбор и съм още в период на адаптация. Запознавам се с треньорите и играчите. Първите ми впечатления са отлични - харесва ми, че съм тук, харесва ми отборът и се стремя да съм в оптимална форма.

И Николас, и Рафа са много добри вратари и много добри момчета. Най-важното е да сме джентълмени и да имаме добри отношения. Но във футбола е най-добре да има конкуренция, не само на вратарския пост, а на всички. Тогава си под напрежение, даваш всичко от себе си на тренировките и в мачовете.

Когато си под напрежение, трябва да покажеш, че заслужаваш да си в отбора. Аз съм нов вратар тук и е нормално да се иска от мен да покажа потенциала си и да си заслужа мястото. Това са нормални неща.

По-важното за мен е, че и Рафа, и Николас са много добри момчета и ми помагат много. Те знаят английски и ми превеждат много неща, тъй като аз тепърва уча езика.

В Твенте съм играл в Шампионската лига и в Лига Европа, така че за мен е нормално да участвам в големи мачове. Също така с националния отбор сме в група с Италия, които вече играха в София.

Не е проблем за Верона да започне сезона срещу Милан. Ще бъде страхотно, защото ще е на нашия стадион, пред нашите фенове. Това е голям успех за Верона, защото клубът премина през Серия С до Серия Б и сега Серия А.

Идеалният сценарий ще бъде да вземем 3 точки, но целта е във всеки мач да ставаме все по-добри. Но е ясно, че в домакинствата винаги трябва да търсим победата, защото имаме подкрепата на феновете си.

От малък винаги съм мечтаел да играя в Серия А. Започнах кариерата си в Левски - най-големият клуб в България - като съм минал през всички младежки формации на националния отбор.

Имах един период в Ливърпул, но бях още на 19 години и имах проблеми с визата, защото не се бях включвал в 75% от мачовете на националния отбор и трябваше да си търся нов клуб. Отидох във Фиорентина и оттам в Твенте.

Баща ми, който също е треньор, ме посъветва да остана в Холандия, защото те работят изключително добре с младите играчи. Така в Твенте всичко беше наред, защото можех да се развивам по най-добрия начин. Клубът прогресираше, станахме два пъти шампиони, носители на Купата, Суперкупата - всичко. Играхме четвъртфинал на Лига Европа, така че имахме страхотен период от 3 години.

Сега ми беше време да продължа напред - имах предложения от Англия, от Примера дивисион, от Турция... но вътрешното ми усещане беше, че Серия А е моето място. Смятам, че Верона в момента е на своето място в Серия А и искам да помогна на отбора да остане там, защото Верона е клуб именно за елита", завърши Михайлов.

Водещи