Ники Михайлов допусна 4 гола и отдалечи Твенте от Европа 03.05 | 08:34

ПСВ се справи с категоричното 5:0 над Адо Ден Хааг и запази шансове за ШЛ

От Краси Киров

Отборът на ПСВ Айндховен се наложи с 5:0 над Адо Ден Хааг в среща от предпоследния 33-и кръг на холандската Ередивизие. Българинът Станислав Манолев не взе участие и в този мач на "филипсите" и отново остана на резервната скамейка.

Победата за ПСВ не дойде трудно, но единствената трудност на стадиона бяха атмосферните условия. Дори срещата бе прекъсната заради лошто време и бурята, която се разрази около стадиона. В голмайстори за ПСВ се превърнаха Ленс (22'), Тойвонен (38' и 62') Лабиад (66') и Мертенс (88')

В същото време Твенте с Николай Михайлов отстъпи с 3:4 от тима на Хееренвеен и може да се прости с участие в евротурнирите. Все пак интригата е пълна и всичко ще стане ясно в последния кръг. В Холандия след края на първенството четири отбора - от 5-то до 8-мо място ще играят бараж за едно място в Лига Европа.

Вратарят на националния ни отбор по футбол Николай Михайлов нямаше късмет и получи четири гола при домакинството на Хееренвеен. Гостите сътвориха страхотен обрат и изпревариха Твенте в класирането. Иначе домакините поведоха с два гола на Люк Де Йонг, но Дост (22'), Осаиди (63' и 83') и Нарсин (79') обърнаха резултата в полза на Хееренвеен. Дъглас оформи крайното 3:4 в даденото от съдията продължене на мача.

По този начин Твенте бе изпреварен от своя съперник в класирането и тима на Ники Михайлов заема 6-то място с актив от 60 точки. Тима на Хееренвеен има 64 и заема 4-то място, което дава директно право на участие в Лига Европа.

Аякс спечели титлата в първенството още в предишния кръг и ще игра е в Шампионска лига. Големият им съперник Фейенорд е на второ място с 67 точки, с точка повече от третия ПСВ. Тези два тима ще спорят за второто място даващо право на участие в Шампионската лига.

Местата за Европа ще се разпределят след последния кръг. Тогава ПСВ гостува на Екселсиор. Хееренвеен пък има директен сблъсък като домакин с тима на Фейенорд, а Твенте гостува на ВВВ Венло.

Водещи