Ники Михайлов с равенство срещу шампиона Аякс 25.09 | 10:30

ПСВ и Станислав Манолев постигнаха разгромна победа със 7:1 над Рода

От Краси Киров

Българският национал Николай Михайлов и неговия Твенте бяха близо до загубата при визитата си на шампиона Аякс в дербито от 7-ия кръг на холандската Ередивизи. Все пак Твенте се добра до равенство 1:1 на "Амстердам Арина" в последните минути.

В същото време Станислав Манолев игра като титуляр за своя ПСВ за разгромна победа над Рода със 7:1.

Ники Михайлов и неговия Твенте губеха с 0:1 само минутки преди края, след като Миралем Сюлеймани вече бе извел шампионите напред в резултата. В 86' обаче Люк Де Йонг попари трибуните в Амстердам, възстановявайки равенството и запазвайки мястото на Твенте на върха на класирането.

Николай Михайлов очаквано стартира в титулярния състав на Твенте. Неговит тим пък продължава да е лидер в класирането с актив от 16 точки - с 1 повече от втория Аякс.

Българският национал Станислав Манолев отново стартира като титуляр за своя клубен тим ПСВ Айндховен, който постигна разгромна победа със 7:1 над гостуващия Рода в мач от 7-ия кръг на холандската Ередивизи.

С тази победа ПСВ е трети в класирането с актив от 14 пункта. Завърналият се в националния тим след уволнението на Лотар Матеус, Манолев отново получи доверието на наставника Фред Рутен и изигра пълни 90 минути за "филипсите", които не срещнаха никакви проблеми с днешния си съперник.

Дрийс Мертенс отбеляза цели четири гола за ПСВ, докато по един път вкараха Ола Тойвонен, Кевин Строотман и Тим Матавз. За Рода пък се разписа Санхариб Малки.

Водещи

Най-четени