Ники Пенчев: Знам какво мога и трябва да го покажа в националния отбор 01.05 | 12:13

Българинът остава в Асеко Ресовия и през следващия сезон

От iNews.bg

Това е най-силният ми сезон, уверен е волейболистът

Волейболният национал Николай Пенчев говори пред полските медии, след като тимът му победи с 3:1 "Трефл" (Гданск) в трети финален мач от полското първенство и триумфира с шампионската титла. Българският посрещач бе един от най-постоянните играчи в страхотния сезон на "Ресовия", в който тимът стигна до финал в Шампионската лига и Купата на Полша, преди да спечели титлата в първенството. Той говори и за това, което предстои на националния отбор на България през лятото.

- Вие бяхте един от героите във финалния мач. Въпреки лошото начало след това направихте няколко много важни топки.

- Както обикновено, ние започнахме мача нервно и в началото имахме големи проблеми. След като влязохме в ритъм, изиграхме много добър мач. Показахме отново, че не сме отбор, който има просто 6-7 добри играчи. Героите бяха Давид Конарски и Марко Тичачек, които влязоха и промениха играта ни. Марко Ивович също даде добра промяна. Всички бяхме много мотивирани да спечелим този мач, защото загуба щеше да означава, че трябва да пътуваме до Гданск. Честно казано, аз не бях сигурен, че това ще е последният ни мач за сезона.

- Поражението за Купата на Полша даде ли ви допълнителна мотивация да победите "Трефл" на финала в първенството?

- Това нямаше значение. За купата играхме по-слабо и затова загубихме. Трудно е да се запази постоянно високо ниво за дълъг период от време. Най-важното е, че сега спечелихме титлата, а тя се цени най-много.

Цялото интервю прочетете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени