Нико Розберг най-бърз в квалификацията за Гран при на Монако 24.05 | 16:46

Доминацията на Мерцедес бе затвърдена с второто място на Люис Хамилтън

От iNews.bg

Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън се наредиха на първа и втора позиция в квалификацията за място на Гран при на Монако и така ще поведат колоната в утрешното състезание на пистата "Монте Карло".

Германецът, който спечели полпозишън в Монако и през миналата година, измина трасето от 3.34 километра за 1:15.989 минута, като този резултат се оказа недостижим за съперниците му.

Съотборникът на Розберг в Мерцедес Люис Хамилтън ще потегли от втора позиция утре, след като изостана само на 0.059 секунди след колегата си.

От втора редица ще стартират болидите на Ред Бул - трети се нареди Даниел Рикардо, който изпревари настоящия шампион във Формула 1 Себастиан Фетел.

Пилотите на Ферари окупираха третата стартова редица, след като Фернандо Алонсо даде пето, а Кими Райконен - шесто най-добро време.

Състезателят на Торо Росо Жан-Ерик Верн се нареди седми, след като спечели персоналната си битка с дебютанта в Монако Кевин Магнусен (МакЛарън).

Вторият пилот на Торо Росо - Даниел Квят се пребори за 9-ото място, въпреки че за малко не катастрофира в Q1, като при сблъсък в шикана, загуби предното крило на болида си. Топ 10 в днешната квалификация допълни Серхио Перес (Форс Индия).

Водещи

Най-четени