Нико Розберг с осми полпозишън за сезона 04.10 | 10:15

Втори ше стартира лидера в класирането Люис Хамилтън

От iNews

Пилотът на Мерцедерс Нико Розберг даде най-добро време на квалификацията преди Гран при на Япония. Немският пилот ще стартира от първа позиция в утрешното състезание след като завъртя една обикола на пистата "Сузука" за 1:32.506 минути. Това е осми полпозишън за Розберг през сезона.

Втория остана неговият съотборник и лидер в генералното класиране при пилотите за сезона Люис Хамилтън (Великобритания) ще потели втори, след като даде време от 1:32.703 минута.

От втора редица ще стартират пилотите на Уилямс. Трети в стартовата решетка е Валтери Ботас (Финландия). След това се нареждат Фелипе Маса (Бразилия) с Уилямс и Фернандо Алонсо (Испания) с Ферари и други.

Хамилтън води в генералното класиране след 14 от 19 старта с 241 точки, с три повече от Розберг, който се отказа от Гран При на Сингапур заради технически проблеми на своя болид.

Защитаващият световната си титла и миналогодишен победител в Япония Себастиан Фетел (Германия) с Ред Бул, който обяви, че ще напусне отбора след края на сезона, ще стартира девети в утрешната надпревара.

Водещи

Най-четени