Нико Розберг стартира първи в Гран при на САЩ 01.11 | 22:12

Германецът победи съотборника си Люис Хамилтън

От iNews.bg

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг завоюва девети полпозишън от началото на сезона във Формула 1, след като днес германецът спечели битката със съотборника си Люис Хамилтън в квалификацията преди Гран при на САЩ.

Розберг закова време от 1:36.067 минути, което и му позволи да изпревари с 0.376 секунди лидера във временното класиране при пилотите.

Двете места на втора редица бяха заети от пилотите на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса, докато Топ 5 в квалификацията бе допълнен от пилота на Ред Бул Даниел Рикардо.

От шеста позиция на пистата в Остин ще стартира Фернандо Алонсо с Ферари, а място сред първите десет намериха още Кевин Магнусен (МакЛарън), Кими Райконен (Ферари), Адриан Сутил (Заубер) и Пастор Малдонадо (Лотус).

Дженсън Бътън с МакЛарън даде седмо най-добро време в Q3, но британецът ще стартира с пет места назад в редицата, тъй като е наказан за смяна на скоростната кутия.

Световният шампион Себастиан Фетел направи символично участие в квалификацията и записа само едно излизане на пистата с меките гуми, като утре германецът ще стартира от питлейна заради употребата на шести двигател в течение на сезона.

Водещи

Най-четени