Никой в Лудогорец не се съмнявал в победата 07.08 | 08:12

Георги Дерменджиев смята, че българския шампион е пропусна поне 3-4 попадения, които да решат мача

От iNews

Настроението в лагера на Лудогоред бе много позитивно след отстраняването на Партизан в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Българският шампион отново ще атакува груповата фаза на Шампионската лига след като се класира за плейофите след общ резултат 2:2 и повече отбелязани голове на чужд терен.

Изпълнителният директор на отбора Ангел Петричев сподели, че не е очаквал друго освен победа над сръбския тим, докато треньора Георги Дерменджиев е доволен, че пропуските на българките не са се оказали фатални.

"Сами си направихме мача драматичен. Лудогорец беше с една класа над Партизан и изпусна доста голове, както и победата. Вероятно това са го видели всички зрители. Може би това се получи заради умора. През цялото време бях спокоен, че ще продължим в следващия кръг, вярвах на момчетата. Винаги когато ни плашат с някакви войни, ние се мобилизираме и побеждаваме. Радвам се, че отново български отбор ще играе поне до Нова година в Европа. Днес рожден ден има един от нашите собственици- Георги Домусчиев, така че го поздравявам и му казвам: Честит рожден ден, шефе! Двамата ни собственици не са тук, защото имат много важни бизнес-срещи. В нито един момент днес не съм се плашил или пък да е надвисвал над мене призрака от Загреб," заяви Петричев.

"Изстрадан мач, много съм доволен от победата и от показаното от отбора в този му етап от развитието. Трябва да кажа, че и преди, и след мача бях спокоен, че ще продължим. И се опитах да предам това спокойствие на момчетата," заяви след мача Партизан- Лудогорец старши треньорът на разградчани Георги Дерменджиев.

"След 0:0 в първата среща днес те направиха 2:2 на стадион ЮНА пред близо 30 хиляди зрители и отиват в следващия етап. Радвам се, че момчетата показаха възможностите си, а головете в нашата врата не бяха изработени, а от наши грешки. Можехме да вкараме 3 или 4 гола на Партизан, но така или иначе контролирахме срещата през цялото време. Ние държахме топката трайно и нека никой не си мисли, че сме се размотавали по терена. От това владеене на топката, от този контрол създадохме още 2-3 добри възможности за гол, а и Роман Безяк улучи гредата."

"В други 2-3 ситуации трябваше да разиграем още, а ние избирахме да стреляме, което не беше правилно. Не смятам, че червеният картон ни е помогнал, защото и срещу Слован бяхме с човек повече миналата година, а накрая загубихме. Надяваме се вече да влезем в Шампионската лига, шансовете са много големи. Но ще видим какъв ще бъде жребият и ще се настройваме. Другото, към което трябва да се пригодим, е сгъстеният цикъл от мачове. Имаме и много пътувания, трябва възстановяване, но смятам, че ще се справим," добави Дерменджиев.

Водещи

Най-четени