Никола Чонгаров: Сочи 2014 прави сезона по-интересен 27.10 | 11:28

Българският национал в алпийските ски разказва за целите си

От Даниел Любомиров

Българският национал по алпийски ски Никола Чонгаров с нетърпение очаква началото на новия зимен сезон. Той, заедно с колегите си от представителния ни тим, се подготвят усилено на глетчера Пицтал, като Ники и Георги Георгиев ще започнат участието си в календара на ФИС и Европейската купа през месец ноември.

Самият Чонгаров заяви в интервюто за Sporta.bg, че ще участва в стартове от Световната купа през януари. Припомняме, че кампанията в алпийските ски започна вчера с гигантския слалом при жените в австрийския зимен център Зьолден. Лара Гут изненада фаворитките и спечели блестяща първа кариерна победа в тази дисциплина.

Днес е гигантският слалом при мъжете, като вчера ви запознахме по-отблизо с българския представител в Световната купа - Стефан Присадов - който ни разкри стремежите и надеждите си за новия сезон.

"Дано да съм жив и здрав и да отида на Олимпиадата, за да може да видя най-накрая защо хората толкова много хвалят и говорят за този форум. И да се представя подобаващо естествено", споделя Ники Чонгаров специално за Sporta.bg

Миналият сезон също се свързахме с Никола, след като той се бе класирал на престижното 17-то място в Суперкомбинацията. Тогава той заяви, че с резултати като този България ще стане уважавана ски нация, а именно в тази дисциплина Чонгаров ще съсредоточи усилията си и през тази кампания.

Интервюто с българския алпиец Никола Чонгаров четете в Sporta.bg

Водещи