Николай Костов обясни защо не разчита на Сержиньо Грийн 24.03 | 15:00

Холандецът не попада в групата на Левски, защото е в слаба форма и поради нежеланието му да подпише нов договор с клуба

От Константин Симидчийски

Старши-треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди утрешното домакинство на Миньор на ст. "Георги Аспарухов", като довери защо не разчита на холандския си състезател Сержиньо Грийн.

Бившият футболист на Фейенорд минава за един от най-класните играчи в родния шампионат, но от известно време насам не попада в групата на "сините". Отдавна се говори, че основна причина за това е отказът му да подпише нов договор с клуба, като слуховете бяха потвърдени и от Николай Костов.

"Грийн не играе, защото е в слаба форма и не желае да подпише нов договор. Дадох му шанс в мача с Локомотив Пловдив, но и там той бе разконцентриран и демонстрира посредствена игра", заяви днес Костов.

Утре от 13.30 часа Левски приема Миньор в двубой от 20-ия кръг на родната "А" група, като наставникът на "сините" сподели мнението си за следващия опонент на неговия тим.

"Миньор е един добър средняшки отбор", заяви специалистът. "Миньор често се чувства като домакин, когато играе в София. Аз се надявам, че ще получим подкрепата на нашите фенове".

Според него, силната страна на Миньор е халфовата линия, където блестят чужденците Ванчо Траянов и Евертон Джилио-Том, но имат проблеми с отбелязването на головете. "Имат силен централен нападател в лицето на Бибишков, но често той е сам".

"В нашия отбор има една добра конкуренция, което винаги сме искали да направим. Имаме два състава - един за добър терен и един за лош. Утре срещу Миньор ще използвам по-креативните футболисти", продължи Костов. "Искам да поздравя отбора на Лудогорец за доброто представяне в шампионата. Ние обаче разчитаме на нашите изяви, а не на грешките на противниците", продължи треньорът на Левски.

"Нямаме контузени играчи за утрешния мач и ще разчитаме на оптималния си състав. Жуниньо се завръща в групата ни", допълни Николай Костов.