Николай Костов ще разчита на новите попълнения срещу Черно море 03.03 | 17:11

Президентът Тодор Батков обяви, че новия спонсор не иска титлата на всяка цена

От Краси Киров

Старши треньорът на Левски Николай Костов заяви, че четирите нови попълнения в състава ще вземат участие в мача срещу Черно море утре. В същото време президентът Тодор Батков обяви, че новия спонсор не иска титлата на всяка цена.

Нуно Пинто, Сюлейман Диамунтен, Кристовао Рамос и Жуньор официално бяха представени на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

"Доволен съм от селекцията. Това са точните хора, които ще внесат подобрение в нашата игра. Наистина някои се присъединиха по-късно. Но например Диамунтен е класен футболист и със своя опит ще се приспособи бързо.

Пожелавам им успех с нашия отбор. Новите попълнения ще вземат участие в утрешния мач", категоричен бе наставникът на "сините".

Той определи утрешният съперник на Левски Черно море като добър отбор и призова публиката на столичани да подкрепи тима на старта на пролетния шампионат.

"Изпитвам респект и уважение към Черно море. Това е корав съперник, за който мога да кажа само хубави неща.

Призовавам нашите фенове да присъстват на мача и да ни подкрепят, защото имаме нужда от тях", заключи Николай Костов

Собственикът на Левски Тодор Батков сподели, че новият спонсор на клуба VTB Capital не е поставил като условие шампионската титла, но самият той е убеден, че тя ще бъде факт.

Батков даде пресконференция на стадион Георги Аспарухов, на която засегна основни теми, включително и тази за обявеният преди дни дългоочакван контракт с руската компания.

"Не загубихме присъствие на духа, въпреки че през цялото време се говореше, че седлката няма да се осъществи. Искам още веднъж да подчертая ролята на премиера. Целият процес продължи от втората половина на ноември до края на януари. Изключително доволни сме, че поставяме основата на едно дългосрочно сътрудничество.

Има символика, че това става на тази важна дата за България. Ако го нямаше този ден преди 130 години, може би нямаше да го има и Левски. Спонсора няма условие да сме шампиони, но аз смятам, че ще сме", категоричен бе адвокатът.

Той обаче подчерта, че въпреки своята роля, премиерът Бойко Борисов не помага на Левски да стане шампион.

"Г-н Борисов е най-популярния български политик, но като морал не може да си помислим, че може да се намеси в полза на Левски. Аз съм убеден, че с общите усилия на всички в клуба ще покажем добри игри и ще станем шампиони. Това, което е нормално и логично да се случи, ще се случи", сподели Батков.

Той говори и относно финансовото състояние на клуба.

"Не мога да разкрия сумата на договора, но тя е достатъчно съществена и запълва по-голямата част от дупката в бюджета. Това спонсорство дава необходимата сигурност, която е много важна и благодарение на него сме един от малкото отбори в А група, които редовно плащаме заплатите и сме може би единствения отбор в А група, който си плаща данъците. Към днешен ден Левски няма задължения", добави още собственикът на Левски.

Батков сподели, че се работи и по спонсорски договор с компания, която да помага на детско-юношеската школа на отбора, както и че е много доволен от подписаното наскоро сътрудничество с турската верига от клиники "Аджъбадем", въпреки протестите на част от "сините" привърженици.

"Левски е нещо, в което си струва да се инвестира. Винаги съм казвал, че спонсорството в Левски до голяма степен е дарителство.

По повод договора с Аджъбадем- получихме предложение преди четири месеца, което проучихме и се оказа, че става въпрос за най-голямата клиника, която обслужва половината отбори във Турската лига, включително всички грандове.

Годишно за медицински манипулации харчим между 130 - 150 хиляди евро и да не се съгласим на такова спонсорство би било идиотско", каза Батков.

Той не пожела да коментира ЦСКА и ги нарече "мъченици" с оглед на турнира, който спечелиха в Либия.

Попитан за словесните престрелки с Наско Сираков адвокатът заяви: "Не отричам приноса на Наско Сираков за Левски, но мисля, че в основата на онези успехи са тандемът тогава и моя милост, и моите пари, са в основата на онези успехи. Затова не е редно да се говори в единствено число."

В края на пресконференцията собственикът на Левски със задоволство съобщи, че договорът с М-тел също ще бъде подновен и че са завършили преговорите между Асоцията на европейските клубове и УЕФА за стартирането на нов турнир за юношеските шампиони. Той ще е по модела на Шампионската лига, а самата организация ще поеме средствата, необходими за гостуванията на юношеските формации.

Водещи

Най-четени