Нов рекорд по посещаемост на Лудогорец - Валенсия 10.03 | 12:34

Очаква се повече от 40 000 души да викат за българския шампион

От Мариян Найденов

Тези от вас, които имат намерение да гледат първия осминафинален двубой в Лига Европа между Лудогорец и Валенсия, трябва да се ориентират към касите или в интернет, защото вероятността да не успеят да се сдобият с такива нараства с всеки час.

Това показа проверка на Sporta.bg при отварянето на касите на Националния стадион "Васил Левски" днес. Две от гишетата на ул. Гурко стартираха продажба точно в 11:00 часа, а пред тях вече се бе образувала опашка от няколко десетки.

Лека полека хората взеха да нарастват, като никой не се притесняваше от валящия на парцали мартенски сняг над столицата.

Тази сутрин стана ясно, че в първите два дни от разпространението на талоните за мача (билетите бяха пуснати в продажба на 6 март - б.а.) - ценните хартийки за двата централни сектора - "А" и "B" бяха на привършване, а днес започнаха да се разграбват и билетите за останалите две трибуни на "Васил Левски" - "Б" и "Г".

Ако тези невероятни темпове се запазят, то Лудогорец със сигурност ще счупи рекорда си по посещаемост от предишния мач, когато на мача с Лацио преди две седмици на националната ни арена се стекоха повече от 33 000 зрители.

Освен това "орлите" ще се превърнат в първия отбор от провинцията, успявал да напълни капацитета на "Васил Левски" в последното десетилетие, като по-младите фенове може и да не помнят кога това се е случило за последно.

Двубоят Лудогорец - Валенсия, който се очертава като мачът на годината в българския футбол, е в четвъртък (13 март) от 20:00 часа.

Водещи

Най-четени