Нов феномен във Формула 1 - експлозии на гуми 01.07 | 17:14

Люис Хамилтън, Фелипе Маса, Жан-Ерик Верн и Серхио Перес преживяха шока на спонтанна експлозия на гума

От Даниел Любомиров

Формула 1 вече има нов феномен - експлозии на гуми.

По време на уикенда във Великобритания цели 5 пъти се случи задната лява гума на различни болиди просто да експлодира и да не остане нищо от нея.

Може да звучи любопитно и дори интригуващо, но на пилотите никак не им беше забавно. По време на тренировките Серхио Перес преживя ужаса от подобна експлозия, но тогава сякаш не се отдаде такова значение на случая и той беше разгледан като изолиран инцидент.

По време на самото Гран при на Великобритания обаче такова нещо се случи цели 4 пъти. Люис Хамилтън водеше убедително, когато лявата му задна гума се взриви и парчета от нея се разхвърчаха на пистата.

Люис се оплака, че части от унищожената гума са го ударили по главата, а след състезанието призна, че се е уплашил адски за безопасността си, защото болидът става неуправляем при такава висока скорост и подобна аномалия.

До края на състезанието Фелипе Маса, Жан-Ерик Верн и отново Серхио Перес станаха потърпевши на експлозия на гуми, която в момента се превръща в най-актуалната тема във Формула 1.

Видео на инцидентите в Гран при на Великобритания вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени