Нова тежка травма за Дерик Роуз 24.11 | 14:08

Гардът на Чикаго аут поне за 2 месеца

От Иво Вецев

Звездата на Чикаго Булс Дерик Роуз отново се контузи, но за щастие на всички фенове на баскетбола и НБА гардът няма да отсъства дълго от баскетболния паркет.

Срещу Портланд ТрейлБлейзърс плеймейкърът изигра един от най-силните си мачове след завръщането от предишна травма и имаше 20 точки преди да стъпи лошо на десния си крак в третата четвърт. Той се опита да продължи, но в крайна сметка напусна терена и се отправи към съблекалнята.

Снощи му беше направен ядрено-магнитен резонанс, който за щастие показа, че няма скъсване на връзки, но въпреки това талантливият гард има скъсан менискус в дясното коляно.

Травмата налага хирургическа интервенция и това ще попречи на Роуз да играе до края на годината. Скоро трябва да бъде извършена операцията, както и да се определи точното време за неговото завръщане. Предполага се, че до 6-8 седмици той ще е готов да се върне на паркета.

Роуз успя да запише само 10 мача засега, тъй като над 15 месеца лекуваше тежка травма - скъсани кръстни връзки, но на лявото коляно. Той все още навлизаше в ритъм преди да получи нова контузия, която сериозно поставя под въпрос до колко ще успее Роуз да влезе във форма през този сезон.

Водещи

Най-четени