Новак Джокович продължи към 1/2-финалите в Базел 04.11 | 20:15

Сърбинът се справи успешно с кипъреца Маркос Багдатис, постигайки успех в три сета

От Константин Симидчийски

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за 1/2-финалите на турнира на закрити кортове в Базел, след като тази вечер сърбинът постигна успех в три сета над кипъреца Маркос Багдатис - 2-6 6-2 6-3.

Джокович загуби втори сет на турнира до този момент, след срещата си с Ксавие Малис в първия кръг, но в последствие осъществи пълен обрат и се класира сред последните четири в надпреварата. Маркос Багдатис пък отново се размина от победа срещу лидера в световната ранглиста, записвайки шеста загуба от шести мач срещу Ноле.

В първата част Джокович видимо не приличаше на себе си, а Багдатис от своя страна се възползва от ситуацията и спечели убедително първия сет с 6-2. В следващите два сета обаче сърбинът стъпи на краката си и показа по-голяма част от арсенала си, което не даде шансове на кипъреца за нещо повече в срещата.

На полуфиналите Новак Джокович ще се изправи срещу японеца Кей Нишикори, който продължава с чудесното си представяне в турнира до момента. На 1/4-финалите азиатецът се справи с представителя на Русия Михал Кукушкин, постигайки победа в 6-4 5-7 6-4.

До този момент Новак Джокович и Кей Нишикори са излизали само веднъж един срещу друг, като това се случи на "Ролан Гарос" през 2010. Тогава сърбинът постигна победа в три части.

Водещи

Най-четени