Новак Джокович продължи към 1/8-финалите в Ню Йорк 03.09 | 08:38

Напред продължава и местният любимец Анди Родик, чиято кариера оцеля с поне още един мач

От Константин Симидчийски

Шампионът Новак Джокович се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на САЩ, след като сърбинът постигна нов категоричен успех на кортовете в Ню Йорк.

Този път съперник на световния №2 бе французинът Жулиен Бенето, но и неговата съпротива бе сломена в три части - 6-3 6-2 6-2.

За Новак Джокович това е и десета поредна победа в Голямата ябълка, като пред него предстои сблъсък за класиране на 1/4-финалите на надпреварата. Негов съперник на 1/8-финалите ще бъде швейцарецът Станислас Вавринка, който се справи също в три сета с Александър Долгополов от Украйна - 6-4 6-4 6-2.

За радост на феновете в Ню Йорк, кариерата на Анди Родик ще продължи с поне още един мач. Бившият №1 в света, който ще се оттегли от тениса след тазгодишния US Open, също се класира за 1/8-финалите след победа над Фабио Фонини - 7-5 7-6(1) 4-6 6-4.

В следващия кръг обаче Родик ще има далеч по-тежка задача, имайки предвид, че там негов съперник ще бъде мощният аржентинец Хуан Мартин дел Потро. Южноамериканецът също се класира напред в US Open, сломявайки с 6-3 7-5 7-6(9) сънародника си Леонардо Майер.

Към следващия кръг на US Open продължава и втората ракета на Испания Давид Ферер, който се справи с ветерана Лейтън Хюит, побеждавайки го с 7-6(9) 4-6 6-3 6-0.

Водещи

Най-четени