Новак Джокович се класира за финалния сблъсък в Лондон 11.11 | 19:10

Световният №1 преодоля съпротивата на Хуан Мартин дел Потро на 1/2-финалите

От Константин Симидчийски

Световният №1 Новак Джокович достигна финала на "Мастърс"-а на осемте най-добри в Лондон, след като днес сърбинът се наложи с 2:1 сета над аржентинеца Хуан Мартин дел Потро - 4-6 6-3 6-2.

Срещата не започна добре за Ноле, който загуби първата част след оспорвана битка, но в следващите два сета сърбинът наложи превъзходството си и подчини своя съперник.

Така Джокович вече очаква своя съперник на финала на надпреварата, като в другия ½-финал един срещу друг излизат Роджър Федерер и Анди Мъри. Мачът между световните №2 и №3 е по-късно днес.

В равностойната първа част аржентинецът се възползва по-добре от шансовете си и стигна до пробив в деветия гейм, след което затвори сета при собственото си подаване.

Дел Потро реализира нов пробив и дръпна с 2:1 във втората част, но Джокович веднага успя да изравни, а в осмия гейм реализира нов пробив, което се оказа решаващо за успеха на сърбина във втория сет. Дългите разигравания и мощни удари от крайната линия поизмориха аржентинеца, който не успя да се противопостави на съперника в решаващата трета част.

Джокович проби рано за 2:1, след което си подсигури успеха с втори пробив в седмия гейм. С успеха сърбинът взе реванш от Дел Потро за загубения мач за бронзовия медал на Олимпийските игри в Лондон през август и записа 74-а победа за сезона, с което се изравни с лидера по този показател Давид Ферер от Испания.

Водещи

Най-четени