Новак Джокович спечели турнира в Пекин 07.10 | 13:40

На финала сърбинът победи в два сета Жо-Вилфрид Цонга

От Константин Симидчийски

Световният №2 Новак Джокович спечели за трети път силния турнир в Пекин, след като днес сърбинът постигна успех в две части над французина Жо-Вилфрид Цонга - 7-6(4) 6-2.

За Ноле това е трети успех от общо три участия в Пекин, като Джокович спечели и общо 32-ата си титла на ниво ATP. По този начин сърбинът увеличи шансовете си да завърши годината като №1 в световната ранглиста, за което ще води битка с Роджър Федерер в оставащите турнири до края на сезона.

Двубоят между Джокович и Цонга започна с отличен тенис, като французинът първи успя да пробие сервиса на своя противник. След това обаче се стигна до спад и в неговата игра, а Джокера съумя да върне допуснатия пробив.

Стигна се до тайбрек в първия сет, където Джокович набързо поведе с 3-0 точки. Цонга стъпи на краката си и намали до 4-5, но последваха две поредни точки на сметката на сърбина и сет аванс за него.

Вторият сет бе далеч по-различен от първия, като превъзходството на световния №2 бе по-осезаемо. Цонга задържа подаването си за 1-0, но тогава последва и унищожителна за него серия от пет поредни гейма в сметката на сърбина. Французинът върна един гейм за 2-5, но още в следващия бе сложена точка на спора.

Водещи

Най-четени