Новак Джокович сътвори невиждана глупост и бе дисквалифициран от US Open 07.09 | 00:48

Сърбинът удари с топка съдийка на линията и бе изхвърлен от турнира по служебен път. Печеливш в конкретния случай е испанецът Пабло Кареньо Буста, а вече е ясно, че Мейджърът в Голямата ябълка ще има победител, който досега не е триумфирал на Шлема

От iNews.bg

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович бе сюрпризиращо дисквалифициран от директорите на US Open, след като сътвори чутовна глупост по време на мача си от осминафибалите срещу Пабло кареньо Буста. Сърбинът, който бе основен фаворит за 18-ата си титла от Големия Шлем и бе спечелил всичките си 26 мача до момента през сезона, удари с топка един от лайнсмените в главата и бе изгонен. Иде реч за съдийка на линиите на възраст около 60-те години, която не очакваше попадение в лицето си и се строполи на земята, птревивайки се от болка.

Жокера бе загубил гейм срещу Пабло Кареньо Буста, за да изостане с 5-6 в първия сет, а испанецът щеше да сервира за първия сет. Тогава, прибирайки се към мястото да почивка, Ноле изстреля силно ядосан топката, след което тя срещна една от съдийките на линията, която се свлече на колене. 

Джокера действа неволно под въздействие не емоциите и веднага се извини, но след няколкоминутни консултации с главния рефер на Мейджъра бе взето решение за дисквалификация, което шокира света на тениса и със сигурност ще доведе до редица тълкувания. Вече изобилства от коментари, че Ноле е трябвало д абъде санкциониран, но не и с най-тежкото решение - изхвърляне от турнира. 

Отпадането на фаворита означава, че някой за първи път ще спечели титла от Големия Шлем, след като вече не остана човек, който е триумфирал в подобна надпревара. От началото на 2005 Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал спечелиха 52 от 61 мейджър-турнира, като последният извън тях, който триумфира бе Стан Вавринка през 2016-а. 

Водещи

Най-четени