Нови двама рефери извадени от съдийството 14.11 | 15:40

Георги Димитров и Радослав Станев са отстранени за неопределено време

От Даниел Любомиров

Съдията Георги Димитров беше наказан със спиране на правата за неопределено време, стана ясно от официалното решение на Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

"За получени ниски оценки и незадоволително представяне наказва главния съдия на футболната среща "Берое” /Ст. З/ - "Левски” – Георги Димитров със спиране на съдийските права за неопределен период от време, а асистент съдията Николай Кънчев с лишаване от съдийски права за 5 срещи", се казва в комюникето на сайта на Българския футболен съюз.

В  началото на седмицата Съдийската комисия обяви, че ще разгледа допълнително случая с реферите на мача Берое – Левски, а от днес наказанието влиза в сила.

Така Георги Димитров става вторият главен арбитър, който е отстранен за неопределено време, след като Станислав Тодоров получи същата санкция заради грешките си на мача Черно море – ЦСКА.

Има още един главен съдия, който споделя участта на Димитров и Тодоров – Радослав Станев също е получил незадоволителни оценки и е допуснал грешки на срещата Черноморец – Локомотив (София). "Железничарите" имаха неуважени претенции за дузпа в края на мача, който приключи с победа 2:1 за "акулите".

Асистентът на Станев – Иван Кирилов – ще отсъства от нарядите в А група и Купата на България в рамките на 3 двубоя.

Христо Ристосков пък е получил предупреждение от Съдийската комисия за "занижена форма и представяне, неотговарящо на изискванията". В предишния 17-ти кръг Ристосков бе главен рефер на срещата Любимец – Ботев (Пловдив) (1:0).

Водещи

Най-четени