Новите екипи на Ливърпул са преклонение към славните години на клуба 11.05 | 15:44

Мърсисайдци ще прибират по 25 милиона долара на сезон от Warrior Sports

От Ивайло Коралски

Английският гранд Ливърпул представи екипите си за следващия сезон и по-старите почитатели на отбора вероятно ще останат доволни.

Основният екип, произведен от спортния концерн Warrior Sports, e истинско преклонение към славните години на червените от 70-те и 80-те години на миналия век.

Модерната емблема е заменена с "ливърбърда", който е и символ на град Ливърпул, крещящите цветове са сведени до минимум и въобще цялостното излъчване на новата екипировка навява спомени за онзи непобедим Ливърпул, воден от светила като Боб Пейсли и Джо Фейгън.

Почитателите на отбора ще останат изключително доволни и от поставеното на гърба на фланелките число 96 в памет на жертвите от Хилсбъро.

След като прекратиха договорните си отношения с Adidas, мърсисайдци подписаха договор с американския производител на спортни стоки за поръчка на стойност 150 милиона долара за срок от шест години и ще влезе в сила от юни 2012 година.

Това означава, че клубът от града на Бийтълс ще получава по 25 милиона долара на сезон.

Към днешна дата единствено Барселона прибира си по-голяма сума в касите си на сезон от концерна, който ги облича. Каталунците получават от Nike по 26,3 млн. долара.

За позитивното приемане на новия екип от почитателите на клуба говорят и предварителните продажби, възлизащи на близо един милион тениски.

Ливърпул е на четвърто място в световен мащаб по продажби на фланелки, след отборите на Барселона, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Повече снимки можете да откриете в поместената галерия.

Водещи

Най-четени