Новият голям талант в националния Марто Минчев: В Катар сме да бием домакините и Хърватия 24.03 | 15:30

"Обстановката е позитивна и всички сме настроени да вземем максимума от двата мача. Чувстваш се по-специално, когато знаеш, че ще играеш на тези стадиони, на които ще се играят мачовете от Световното първенств", обясни звездата на Спарта Прага

От iNews.bg

Правещият силен сезон за чешкия гранд Спарта (Прага) Мартин Минчев говори преди мачовете с Катар и Хърватия, които са и първи за националния отбор на България за календарната година.

"Чувствам се отлично, чувствам се във форма и съм готов на 100 процента. Със сигурност мина време от последния път, когато бях в мъжкия национален отбор. Но със сигурност съм по-мъдър и се чувствам по-уверен в себе си. Надявам се, а и за това сме тук, да помогнем на отбора като дадем всичко от себе си. Всички футболисти, които бяха в младежкия отбор, и сега са при мъжете, имат качества и са наистина много добри футболисти. Затова съм сигурен, че ще успеем", заяви Минчев пред пресслужбата на БФС.

"Обстановката е позитивна и всички сме настроени да вземем максимума от двата мача. Чувстваш се по-специално, когато знаеш, че ще играеш на тези стадиони, на които ще се играят мачовете от Световното първенство. И просто трябва да извлечем максимума от тези два мача, да се борим до последната минута. И само така можем да победим в двата мача.

Според мен, ако вярваме във възможностите си и всеки се раздаде на 100 процента, във футбола всичко може да стане. Наистина колективът е на много добро ниво. Също и футболистите, по-опитните ни помагат. За мене е чест, че мога да играя в този отбор", допълни варненецът.

България играе в събота от 19:30 часа срещу Катар. Следващата проверка срещу световния вицешампион Хърватия е във вторник, 29-и март, от 16.00 часа.

Водещи

Най-четени