Нокаут или нокдаун за Нико Розберг след Гран при на Китай 14.04 | 13:42

Германецът отново понесе тежък удар от Люис Хамилтън

От Даниел Любомиров

Sporta.bg продължава да предоставя на читателите си експертни мнение от водещи български журналисти под формата на коментари, анализи и интервюта. Когато става въпрос за един от най-обичаните спортове - Формула 1 - името на Емилиян Стойков е едно от първите, за които феновете се сещат.

Ето неговия анализ за положението на Нико Розберг, който за пореден път загуби съревнованието с Люис Хамилтън и започва малко по малко да се превръща във втори пилот на Мерцедес.

Три кръга след началото на тазгодишния шампионат във Формула 1 очакваният дуел за титлата между Люис Хамилтън и Нико Розберг е на път да се превърне в боксов мач в който шампионът печели всеки рунд, а претендентът се опитва да оцелее до финалния гонг без да бъде нокаутиран.

В първата си статия загатнах за това, че Розберг е напълно способен да спечели трофея ако успее да намали грешките и използва това, че Хамилтън може да се отпусне в годината след като стана шампион. За да се случи това, обаче, психологическото предимство трябваше да е изцяло на страната на германеца.

Целият анализ на Емилиян Стойков четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени