Няма кой да спре Домрачова, български провал в биатлона 14.02 | 17:40

Деси Стоянова извън първите 70 в индивидуалното бягане

От Иво Вецев

Българската биатлонистка Десислава Стоянова запиас един от най-слабите си стартове през настоящия сезон, след като финишира едва 72-о в индивидуалното бягане на 15 километра в най-тежката дисциплина в биатлона.

Стрелбата на младата българска ѝ изневери и тя допусна цели 6 грешки. пет от които дойдоха при стрелба от положение прав. Бягането ѝ също не беше особено впечатляващо и тя завърши на над 11 минути зад победителката Дария Домрачова.

Състезателката от Беларус записа втори златен медал след този в преследването преди няколко дни. Тя допусна една грешка в стрелбата, но беше изключително бърза по тежката писта в Сочи и с време от 43:19.6 минути тя заслужи победата.

Домрачова изпревари две състезателки, които не допуснаха нито една грешка в стрелбата, но изостанаха на повече от минута от двукратната шампионка. Това бяха Селина Гаспарин (Швейцария) и Надежда Шкардино (Беларус).

Голямото разочарование отново се казва Тора Бергер, след като представителката на Норвегия допусна 3 грешки в стрелбата, бягането ѝ не спореше и завърши на близо 4 минути зад победителката на 16-а позиция.

Всичко от Сочи 2014 четете в специалния модул на Sporta.bg

Най-четени