Няма корупция във ФИФА според Сеп Блатер 22.05 | 18:54

Швейцарецът се ядосва на твърденията за корупция в световната централа, защото досега няма никакви доказателства

От Краси Киров

Президентът на Международната футболна федерация Сеп Блатер за пореден път защити ръковoдния орган на световния футбол. В последните месеци атаките по адрес на ФИФА във връзка с корупция са огромни, но според Блатер за подобни твърдения липсват всякакви доказателства.

Причина за най-големия скандал станаха появилите се информации, че двама от членовете на изпълнителния комитет на ФИФА - Иса Хаяту и Жак Анума са продали своите гласове във вота за домакин на Световното първенство през 2022-а година.

"Няма никакви доказателства. Помолихме да ни бъдат предоставени каквито и да било доказателства и в сряда в офиса ни в Цюрих ще се срещнем с някои от авторите тези прословути спекулации", сподели Блатер.

"Във ФИФА членуват повече от 300 милиона души. Невъзможно е в такова голямо семейство да няма няколко така наречени "черни овце" - хора, които не са добре дошли в това семейство", допълни той.

"Така че престанете да наричате организацията "корумпирана". ФИФА определено не е корумпирана", завърши категорично Блатер, който ще брани своя президентските пост на изборите за нов ръководител само след седмица.

Водещи

Най-четени