О'Съливан с летящ старт на Финалите на PTC 27.03 | 16:20

Ракетата без проблеми в първия кръг

От Иво Вецев

Световният шампион по снукър Рони О’Съливан стартира вихрено участието си на Големия финал на сериите PTC, които за втори пореден сезон минаха и през България.

Ракетата нямаше никакви проблеми в първия кръг и разби Скот Доналдсън с 4:0, класирайки се за следващата фаза без да загуби фрейм. В нито един момент О’Съливан не предостави инициативата на своя опонент.

Още в първата партия Рони се размина с халф-сенчъри брейк, но серия от 41 точки му беше достатъчна да поведе в резултата. Ключов се оказа вторият фрейм, в който световният шампион вкара 109 точки, взимайки аванс от 2:0.

До края на двубоя той имаше проблеми само във фрейм №3, но с три кратки серии успя да спечели и третата партия, а финалът на мача дойде при серия от 73 точки в полза на основния фаворит за трофея.

Голямата изненада поднесе Дейвид Гилбърт, който не остави никакви шансове на Марк Селби и спечели категорично с 4:0, елиминирайки един от големите съперници на Рони О’Съливан. В същото време в дербито от първия кръг Шон Мърфи надигра с 4:2 Нийл Робъртсън.

В следващия кръг Ракетата има нова лесна задача, като ще се изправи срещу Ю Де Лу, докато Шон Мърфи и Джъд Тръмп се очертава като най-интересния мач от осминафиналите на Големия финал.  

Водещи

Най-четени