Обвиняват Оскар Писториус в убийство 15.02 | 13:37

Полицията в Южна Африка отрече твърденията за нещастен случай

От Краси Киров

26-годишният параолимпиец Оскар Пирстоиус беше арестуван след като неговата приятелка - моделът Реева Стеенкамп, беше намерена мъртва в дома му в Южна Африка. Жената е била простреляна в главата и рамото вчера сутринта.

Появи се информация, че случилото се е нещастен случай след като 30-годишната моделка решила да изненада "любимия" за "Свети Валентин", но Писториус я помислил за крадец и стрелял по нея.

Полицията в Южна Африка обаче отрече тези твърдения, от които са останали много изненадани. "Тези спекулации не идват от нас."

Те добавиха, че и преди са ходили на адреса - "Silver Lakes Golf Estate" в Претория по оплаквания от "домашен" характер.

Реева, която излиза с Оскар от ноемрви, е издъхнала веднага на мястото на инцидента. Вероятно са били произведени 4 изстрела с 9 милиметров пистолет.  От полицията заявиха, че разглеждането на гаранцията, поискана от адвоката на Писториус, ще започне след като заподозреният се яви в съда.

Спринтьорът беше забелязан да напуска полицейското управление на Бошкоп, покрил главата си с качулка. Той беше отведен в болница в Претория с конвой, за да се проведе стандартната процедура с медицински изследвания - вземане на кръв, тъкан под ноктите, натривки и други процедури, изискани от следствието.

"Оскар напълно съдейства на полицията в разследването," бе коментарът на неговият официален говорител.

Счита се, че параолимпиецът е имал притеснения за сигурността си, с оглед на това, че в Южна Африка престъпността е голяма, за това е и притежавал пистолет.

Бащата на Писториус сподели, че синът му бил изключително тъжен след случилото се. В болницата освен баща му, пристигна и друга част от семейството му. Тепърва следствието ще установи какво точно се е случило.

Водещи

Най-четени