Обединена Копа Америка ще се проведе през 2016 02.05 | 11:48

САЩ ще бъде домакин на първата подобна проява

От Иво Вецев

Съединените американски щати ще бъдат домакини на  специалното издание на футболния турнир Копа Америка през 2016  година, обявиха на своите официални интернет-страници КОНКАКАФ и КОНМЕБОЛ.

Именно тогава ще бъде отбелязан 100-годишният юбилей  на най-популярния турнир в Америка, като за първи път той ще  обедини южния и северния континент.

"Беше много трудно и сега разбирам защо са изминали 100 години  без нашето участие", заяви президентът на КОНКАКАФ - Джефри Уеб. Според предварителните планове, турнирът ще бъде проведен от 3  до 26 юни, с което той ще се застъпи с европейското първенство  във Франция.

Организаторите на Копа Либертадорес вече са подали  запитване във ФИФА, в което са пожелали турнирът да бъде с  официални дати, което няма да позволи на клубовете да спират  своите играчи от участие.

ФИФА най-вероятно ще вземе  окончателното си решение по този въпрос не по-рано от месец  септември.

Изданието на Копа Америка не е традиционно и то е свързано  единствено със 100-годишния юбилей. Домакини на следващите две  предварително планирани надпревари са Чили през 2015 година и  Бразилия през 2019.

Водещи

Най-четени