Обновената спортна площадка „Дом Надежда” очаква посетители в Бургас 07.03 | 15:20

Заместник-кмета на града откри официално обновеното спортно съоражение

От iNews.bg

Благоустроената спортна площадка "Дом Надежда" бе официално открита днес от заместник-кмета на Бургас по евроинтеграция Атанаска Николова.

Тя подчерта, че това е първият завършен обект от големия проект "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие". Той включва и първи етап от реконструкцията на главната улица.

"Тази площадка ще осигури на всички спортуващи деца и възрастни в района не само добра и красива, но и безопасна среда за спорт", подчерта при откриването зам.-кметът Николова.

Тя припомни, че Община Бургас изпълнява програма, в която е предвидено изграждането на площадки с качествени и безопасни условия за спорт и отдих във всички жилищни комплекси и квартали. Стойността на благоустроения обект е 98 889 лв. и е изпълнен само за три месеца от Консорциум "Хан Крум".

Обновяването на площадката включва реконструиране, обновяване на настилки на комбинирано игрище за волейбол и баскетбол - 490 кв.м., 230 кв.м. обновени зелени площи, монтиране на 6 бр. стълбове за улично осветление с енергоспестяващи осветители, изградена зона със съоръжения за фитнес на открито, включително съоръжения за хора с увреждания.

Целта на реконструкцията е да се повиши капацитетът на обществено достъпна зона за спорт и отдих, разположена в централната част на града, да се подобри качеството на съоръженията и да създадат условия за активен живот на групи от различни възрасти.

Не на последно място, на новата площадка е подобрен достъпът на средата за хора с увреждания-монтирани са съоръжения за фитнес на открито, пригодени за техните нужди. Община Бургас призовава бургазлии да пазят новата придобивка. Те могат да я ползват свободно и безплатно, но от общината се обръщат с призив игрите приключват в 22.00, за да не се пречи на почивката на хората от съседните блокове.

Водещи

Най-четени