Община Пловдив инжектира Локо с 50 000 лева за нещо невиждано от 30 г. 06.06 | 11:57

"Смърфовете" се готвят с усилени ремонти да пригодят стадиона си в Лаута за домакинство в Лига Европа

От Деляна Илиева

Привържениците на Локомотив Пд могат да станат свидетели на нещо, което не са виждали от точно 30 години. А именно - "смърфовете" да домакинстват в Пловдив на мачове от евротурнирите. Това стана ясно днес след среща на градоначалника под тепетата Иван Тотев с президента на "черно-белите" - ексцентричният Христо Крушарки. На соарето присъстваше и шефът на тотото в Пловдив, общински съветник от ГЕРБ и административен шеф на Локо - Атанас Узунов. За да може стадионът в парк Лаута да отговаря на изискванията са нужни около 100 000 лева. Общината е готова дад дари целево на носителя на Купата 50 000, с което да улесни много усилията на ръководството.

Нужните ремонти на Лаута бяха осветлени след инспекцията на представители на УЕФА преди дни. Те дадоха предписания - да се обособят удобни места за журналистически ложи, да се сложат над 2000 седалки, да се премахнат конструкциите с временни трибуни, да се подсили козирката над сектор А и доста други по-дребни неща.

След като бъдат изпълнени указанията, стадион "Локомотив" ще може да посреща и срещи от втори предварителен кръг. Според Атанас Узунов благодарение на съдействието на кмета Иван Тотев стадионът може да вземе категория 3, с което при евентуаален рейд в турнира и класиране отборът ще играе и в редовните кръгове (в груповата фаза) на своята арена.

"Благодаря на кмета Иван Тотев, че спази обещанието си, което даде преди време и ще помогне от такова високо ниво мачовете да се провеждат тук и пловдивчани ще бъдат преки свидетели на тези срещи", каза Христо Крушарски.

"На следващата сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за предоставяне на целеви средства в размер на 50 000 лв. на футболен клуб "Локомотив" за подготовка на базата и изпълнение на указанията, дадени от УЕФА", уточни кметът Иван Тотев. Той допълни, че решението ще бъде с предварително изпълнение, което ще даде възможност на футболния клуб да започне работа веднага.

Водещи

Най-четени