Община Пловдив ще подпомага Ботев и Локо с по 100 000 лева 19.02 | 12:37

Това решиха общинарите на града

От iNews.bg

Пловдивските професионални футболни клубове Локомотив и Ботев получават по 100 000 лева помощ от общината. Това решиха на днешната си сесия общинските съветници.

С 34 гласа "за", 0 против и четирима въздържали се те приеха предложението на своя колега от групата на ГЕРБ Гошо Къчков.

От общинския бюджет се заделят пари за закупуване на билети за футболни срещи на Локомотив и Ботев. Според предложението на Гошо Къчков 200-хилядите лева, които вече са гласувани с приетия за 2015-та бюджет, за подкрепа на физическото възпитание и спорта, ще бъдат разделени по равно между двата гранда, като всеки от тях предостави по 10 000 билета, които ще бъдат дарени на пловдивчани по ред и условия, определени от кмета на общината.

Фактическото основание за вземане на решението произтича от необходимостта общината да изпълнява своя социален и интеграционен ангажимен в сферата на физическото възпитание и спорта, пише в мотивите си Гошо Къчков.

Дани Каназирева от "Обединение за Пловдив" предложи да бъдат дадени 10 000 лева на Спартак (Пд) и да се отделят 50 000 лева за закупуване на билети за представленията пловдивските театри и операта, за да бъдат подпомогнати и те.

Слави Георгиев от НФСБ предложи Ботев и Локомотив да получат по 90 000 лева, а по 20 000 лева да отидат за Спартак и Марица. Николай Радев от БСП пък поиска средства не само за Спартак и Марица, а и още 100 000 лева за други спортове.

Независимият съветник Спас Гърневски, който преди време беше президент на Локомотив (Пд) призова своите колеги да спрат с предложенията и да приемат това на Гошо Къчков.

"Иначе и аз бих поиска пари за ФК Евроколеж, който има шансове да влезе в "Б" група", каза Спас Гърневски.

Самият Гошо Къчков увери, че за в бъдеще ще бъдат подпомогнати Спартак, Марица и другите кубове и спортове в Пловдив. Общо 670 000 са заделени за спорта в Пловдив. С тези пари ще бъдат подпомогнати всички спортни клубове. Кметът Иван Тотев пък заяви, че тази практика трябва да спре защото община Пловдив подпомага спортните клубове, но те са около 100 и идва много за бюджета.

Водещи

Най-четени