Обявиха Кобрата за най-голямата надежда на бокса в ерата "Кличко" 12.02 | 12:10

Кубрат е считан за човекът, който ще прекъсне хегемонията на Кличко

От Мариян Найденов

Непобедимият на професионалния ринг българин Кубрат Пулев поучи поредното си голямо признание.

Този път известния с прозвището си Кобрата исполин попадна в класацията на авторитетното американско издание Bleacher Report за най-големите надежди в бокса.

Нашата медия напълно се присъединява към колегите от Bleacher Report, които считат, че 32-годишният софиянец е човекът, който може да прекъсне продължилата повече от десетилетие доминация на братята Кличко в тежка категория.

Американците посочват, че ако и през 2014-а феновете на бокса не станат свидетели на дългоочаквания сблъсък между Кубрат Велики и украинския гигант Владимир Кличко, то това ще попадне в графата големи разочарования за всички, които обичат спорта.

"Ако тази година завърши без мач между Владимир Кличко и непобедимия българин Кубрат Пулев, то феновете на бокса ще имат пълното основание да се чувстват разочаровани. В категория, в която от дълго време чакаме интрига, бившият олимпиец Пулев е най-добрият боксьор, който може да я създаде", пише в материала на Bleacher Report.

"Ако Кубрат Пулев се изправи срещу Кличко, бих заложил на Владимир. Пари обаче не бих заложил, тъй като българинът притежава всички качества, за да може да победи по-малкият от братята Кличко.

През 2012 Кобрата се справи с Александър Устинов и Александър Димитренко, а пък през миналата година победен бе Тони Томпсън. Дори и на 42 години Томпсън може да се смята за най-добрия американски боксьор в тежка категория. Така Пулев определено заслужава да е претендент номер 1", пише още авторът Бригс Сийкинс.

Следващият бой на Кубрат Пулев е на 5 април, когато той ще се качи на ринга на галавечер в Рощок (Германия), като все още не се знае срещу кого ще се изправи българинът. В този мач той ще заложи Интерконтиненталната си титла и статута си на претендент за поясите на Кличко.

В същото време Владимир Кличко ще защитава шампионските си пояси срещу австралиеца Алекс Леапай, също през април в Германия - на галавечер на 26-ти, която ще се проведе в Оберхаузен.

Останалите имена в топ 10 на най-големите надежди в бокса на Bleacher Report са Брайънт Дженингс, Бърмейн Стивърн, Дионтей Уайлдър, Майк Перес, Карлос Такам, Вячеслав Глазков, Луис Ортис, Анди Руиз и Латиф Кейод.

Водещи

Най-четени