Обявиха имената на номинираните за Златна топка 28.10 | 09:20

Церемонията по награждаването ще бъде на 12 януари 2015-а година

От iNews

Световната футболна централа ФИФА и френското списание "Франс Футбол" обявиха 23-мата футболисти, които са номинирани за Златната топка.

Самата церемония по награждаването на най-добрия футболист за 2014-та година ще се състои на 12 януари 2015-та година. Най-добрите футболисти на планетата ще бъдат избрани от след гласуване между 184 национални треньори и капитаните на тези национални отбори.

Към тях ще бъдат прибавени и гласовете на 173 журналисти от целия свят. Всеки един трябва да избере топ 3 футболисти за годината. Формулирането на класирането става на базата на това кой как е гласувал като първото име в списъка получават пет точки, втория ще вземе три точки, а за третия се дава една точка. Съвсем очаквано Барселона, Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен) имат най-много футболисти.

Според специалистите сред най-големите фаворити попадат обичайните заподозрени Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Към тях трябва да прибавим и Мануел Нойер, който направи страхотно представяне на Световното първенство. Представянето на Германия на Мондиал може да окаже голямо значение при избора на най-добрите футболисти в света.

Лионел Меси показа много добри неща, но календарната година ще се запомни за него с това, че имаше контузия, не успя да спечели трофей с Барселона, но класира на финал Аржентина като бе избран малко учудващо за номер 1 на Световното първенство. Меси е рекордьорът по Златни топки със своите четири последователни трофея.

В същото време Кристиано Роналдо направи своя Реал Мадрид европейски клубен шампион, докато на Мондиала помогне на своята Португалия да премина групите. Въпреки това головата машина не спира да бележи цял сезон. Роналдо се бори за трети трофей.

Вижте всички номинирани в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени